Anders Kijken naar pesten

Er wordt niet alleen gepest op scholen, maar ook op de werkvloer. Dit heeft impact op de medewerker die gepest wordt en op de andere medewerkers die met elkaar 'de organisatie' vormen. Er zijn diverse anti-pest programma's voor jongeren ontwikkeld. Een onderzoeksgroep  (Nederlands jeugdinstituut) heeft de effectiviteit van deze programma's tegen het licht gehouden.

 

In-Crowd heeft op basis van deze analyse, de laatste inzichten in pesten op de werkvloer (TNO) en de beïnvloedingsstrategieën uit de basistraining In-Crowd een nieuwe methode ontwikkeld.

 

Anders Kijken naar pesten

Wat houdt deze methode in? Pesten is een groepsproces waarin elke medewerker een rol (en verantwoordelijkheid) heeft. Het gaat dus niet alleen over de pester en de gepeste.  Je leert in deze cursus welke rollen er bij pesten te onderscheiden zijn, hoe de dynamiek van jouw groep werkt, op welke wijze je deze gericht kunt benutten en welke stappen je kunt nemen om het groepsproces effectief te beïnvloeden.

 

De opbouw van de cursus

Op de eerste dag leer je de basisbeginselen van beïnvloeden. Je krijgt zicht op jouw eigen voorkeursstijl en je oefent, aan de hand van een eigen casus, met andere stijlen. Er wordt dieper ingezoomd op diverse mechanismen die een rol spelen bij beïnvloeding en je doet de eerste oefeningen om deze mechanismen snel te kunnen herkennen. De dag eindigt met het in kaart brengen van (de gebruiksaanwijzing van) jouw doelgroep.

 

De tweede cursusdag start met de laatste inzichten over pesten. De diverse rollen bij pesten worden gekoppeld aan de 'gebruiksaanwijzing' van jouw doelgroep. Je oefent met het herkennen en toepassen de beïnvloedingstools en interventiemogelijkheden bij pesten. Je eindigt deze dag met opstellen en presenteren van een plan van aanpak voor jouw eigen organisatie/afdeling.

 

Praktische zaken

De groepsgrootte bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 cursisten

De cursus kan zowel in de eigen organisatie als op een externe locatie gegeven worden.

Huiswerkopdracht: De cursist dient 2 weken voorafgaand aan de cursus een casus in.

Na afloop van de cursus krijgt de cursist een hand-out met daarin alle behandelde theorie en een plan van aanpak voor de eigen organisatie/afdeling.

 

Kosten per cursist (incl BTW, voorbereiding, reiskosten Nld)

 

899,00 (externe locatie)

629,00 (in company)

 

Heb je vragen of wil je direct een training boeken? Klik hier 

Download
Rapport Commissie Anti- pest programma's
Beoordeling-anti-pestprogrammas.pdf
Adobe Acrobat document 512.9 KB

Wat vonden cursisten van deze training?

 

"Vernieuwende methode, ik heb al zoveel trainingen over pesten gehad, deze aanpak is heel praktisch". (centrale vertrouwenspersoon overheidsorganisatie)

 

"Leuke zinvolle training, ik ga er gauw mee aan de slag" (cursist overheidsorganisatie)